top of page

Hırvatistan Turist Vizesi için Gerekli Belgeler
NOT: Bu başvuru evrakları genel başvuru evraklarıdır. Gerekli evraklar her başvuru sahibi ve başvuru türüne göre değişmektedir. Hırvatistan Vizesi Evrakları için temsilcilerimizi de arayarak bilgi alabilirsiniz.
1-Başvuru formu (Hırvat Vizesi Başvurusu): Online olarak https://crovisa.mvep.hr/ adresinden doldurulur, çıktısı alınır ve başvuru sahibi (veya reşit olmayanlar için ebeveyn(ler)/veli(ler) tarafından) tarafından kişisel olarak imzalanır. Başvuru formunun 5.sayfasına başvuru sırasında verilecek olan tüm evrakların ve fotoğrafın yüklenmesi gerekmektedir (Evraklar toplu değil, bölüm bölüm yüklenmelidir – banka, iş evrakları, sigorta vs gibi ve toplam boyutu 15 MB ı geçmemelidir).
2-Pasaport: Hırvatistan'da planlanan kalış süresinin sonrasında en az üç ay daha geçerli, son 10 yıl içinde düzenlenmiş ve en az 2 boş sayfa içermelidir
3-Pasaportun kopyası: mevcut pasaportun ve varsa önceki pasaportların kullanılmış tüm sayfalarının kopyası (kişisel bilgi sayfaları, vizeli veya damgalı sayfalar vb.). Varsa, Schengen ülkeleri, Birleşik Krallık, İrlanda, Japonya, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada için önceden alınmış vizelerin giriş ve çıkış damgaları dahil kopyaları.
4-İki (2) yeni fotoğraf (son altı ayda çekilmiş): 34x45 boyutunda, renkli, biyometrik ve arka fonu beyaz (biri başvuru formuna yapıştırılmış). Kişi nötr yüz ifadesiyle, gözleri açık ve ağzı kapalı olarak çekilmelidir. Dini veya tıbbi nedenlerle başörtüsü takan bir kişinin fotoğrafı, kişinin yanaklarını, çenesini ve alnını göstermelidir.
5-Seyahat sağlık sigortası: Sağlık nedenleriyle yurda dönüş, acil tıbbi yardım ve/veya acil hastaneye yatışla ilgili olası masrafları karşılamak için minimum 30.000 Euro teminatlı. Tüm kalış süresi boyunca Schengen bölgesi için geçerli olması gerekir. Çok girişli vize talebinde bulunan başvuru sahibi, Hırvatistan'a ilk ziyaretinin süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası poliçesine sahip olmalı ve sonraki ziyaretleri için seyahat sağlık sigortası beyannamesini doldurmakla yükümlüdür
6-Parmak izi: 10 parmak (son 59 ay içinde parmak izi alınan kişilerin parmak izi tekrar alınmamalıdır. Vize başvurusunun işlenmesi sırasında Büyükelçilik/Konsolosluk başvuranın parmak izinin saklanmadığını veya kalitesinin düşük olduğunu tespit ederse, başvuru sahibi parmak izlerinin alınması için çağrılacaktır).
7-Bir Schengen Vizesi seyahat programı gereklidir (Dilekçe). Örneğin; Schengen Bölgesine seyahatinizin ayrıntılı bir planı. Günlük aktivitelerinizin yanı sıra uçuşlarınız veya araç/tren/tekne düzenlemeleriniz ve konaklama yerlerinizle ilgili ayrıntıları içermelidir.
8-Otel rezervasyonu: Tüm konaklama veya seyahat planı için geçerli olan onaylanmış otel rezervasyonu/rezervasyonları (birden fazla varış noktası olması durumunda). Otel rezervasyonunun tarihleri, giriş/çıkış tarihlerine karşılık gelmelidir (özel daire rezervasyonu için - kiralama faaliyetini gerçekleştirme kararı).
9-Uçuş rezervasyonu veya amaçlanan ulaşım kanıtı: Dönüş uçuşu için rezervasyon veya diğer seyahat araçları için destekleyici belgeler (araç ruhsatı, ehliyet, araba sigortası/yeşil kart, otobüs bileti vb.) Başvuru sahibi, Schengen Bölgesine girerken dönüş seyahatinin kanıtını göstermek zorunda olacaktır. Seyahat güzergahı. Birkaç Üye Devlette ziyaret planlanıyorsa, seyahat güzergahlarının kanıtı. Organize bir seyahatin rezervasyonunun teyidi veya öngörülen seyahat planlarını gösteren diğer uygun belgeler.
10-Finansal durumu kanıtlayan belgeler : başvuru sahibinin seyahati boyunca masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren gelir evrakları – son üç aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü, hesap bakiyesini gösteren banka tarafından onaylı belge, tapular, kira kontratları, araç ruhsatları ya da maddi destek sağlayan kişinin evrakları. Seyahat süresince kişi başı gereken günlük tutar en az 70 € dur (ya da buna eşdeğer başka bir para birimi olabilir). Kişinin önceden ödenmiş tur paketi (voucher) ya da buna benzer kanıtlayıcı belgesi olduğu durumunda günlük en az 30 € dur. Reşit olmayanlar ve kendi geliri olmayanlar için, tüm masraflarını karşılayacak olan ebeveyn/kişi ile yakınlık derecesini gösteren belge ve masrafları karşılayabileceğini kanıtlayan mesleki ve gelir belgeleri.
11-Başvuru sahibi çalışan ise : işveren tarafından imzalı, kaşeli, adres ve telefon numarası görünen, antetli kağıda yazılmış izin belgesi. Son üç aylık maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.(Barkodlu veya ıslak imza-kaşe olmalı)
Başvuru sahibi şirket sahibi ise : şirketin imza sirküleri, ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası
Başvuru sahibi çiftçi ise : Ziraat odasından çiftçi belgesi
Başvuru sahibi emekli ise : emeklilik belgesi (emekli maaşının yattığı banka hesap dökümü/cüzdanı)
Başvuru sahibi öğrenci ise : öğrenci belgesi (Barkodlu veya ıslak imza-kaşe olmalı.)
Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ve yalnız ya da ebeveynlerinden biri/yasal vasisi ile seyahat ediyorsa: ebeveynleri/yasal vasisi tarafından imzalanmış noter onaylı (Hırvatça ya da Ingilizceye tercüme edilmiş) muvafakatname, ebeveynlerin/yasal vasinin kimlik fotokopileri ile birlikte (bu durum, bekar olan ebeveyn ve tüm yasal yetki kendisinde olan ebeveynler için geçerli değildir).
12-Türk vatandaşları için: Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Üçüncü ülke vatandaşları için: Türk olmayan başvuru sahipleri için Türkiye oturma izninin kopyası ("ikamet").
13-18 yaşından küçük çocuklar ve ehliyetten yoksun kişiler için: Ebeveynleri yasal vasi ise doğum belgesi veya yasal vasi atanmasına ilişkin yetkili makam kararı. Ebeveyn/yasal vasi başvuruyu aynı anda yapmazsa, çocukla birlikte seyahat eden ebeveynin/yasal vasinin geçerli Hırvat vizesinin kopyası.
14-Vize ücreti: Hırvatistan Cumhuriyeti İdari Harçlar Yasası veya AB ile ilgili vize kolaylaştırma anlaşması uyarınca. Turist vizesinin yetişkinler için vize ücreti 90 Euro olup, 12 yaş altı çocuklar ve AB veya İsviçre vatandaşlarının aile bireyleri için ücretsizdi
bottom of page